KFPS Royal Friesian

Nynke van de Woudhoeve

No video available
Horse information
Name
Nynke van de Woudhoeve
Registration number
200403321
Register
Stb Ster
Date of Birth
04-05-2004 (14yr.)
Purpose
Dressuurpaard
Level
M1 / M2 dres
Height
Price
Geen prijs indicatie
Information

Lieve Friese merrie voor dressuur en recreatie

 

Nynke van de Woudhoeve is een (bijna) 14-jarige stermerrie. Ze heeft de afgelopen jaren veel onder het zadel gelopen en is net M1 geklasseerd. Zeer harde merrie met mooi droog beenwerk, goede rug en veel beweging. Niet zo groot, stokmaat 1,57 m. Zou eventueel nog wel als E-pony ingemeten kunnen worden voor jeugdamazone.

 

Nynke is ook beleerd in het tweespan maar heeft dat al jaren niet meer gedaan. We hebben haar onlangs even in het enkelspan gezet, dit moet verder bevestigd worden, maar ze is braaf dus met ervaren menner zou dit geen punt moeten zijn.

 

Zeer lief paard in de omgang, kinderen lopen er zo mee weg, kunnen zelfstandig poetsen etcetera. In zowel buiten- als binnenbak erg braaf te rijden, maar niet voor beginners want schrikt wel van 'gestuiter' en 'getrek'. Ze kan op buitenrit wel heel heet worden, dus dit is alleen voor een ervaren ruiter aan te bevelen. Wel verkeersmak.

 

Paard gaat weg omdat ze erg moeilijk drachtig te krijgen is de laatste jaren en ik voor de sport met de jongere generatie verder wil.

 

Nynke is alleen te koop voor een goed permanent huis met (vrijwel) jaarrond weidegang. Gaat niet weg voor de handel, maneges of voor adres waar alleen paddock beschikbaar is (ivm zandeten).

 

Filmpje op: https://youtu.be/HQEjaO_JLbc

 

Meer informatie: http://horses.mirages.nl
Mail: horses@mirages.nl
06 27544009

 

Share add