KFPS Royal Friesian

VrouwTeeuwiske f Lytse Vlearen

No video available
Horse information
Name
VrouwTeeuwiske f Lytse Vlearen
Registration number
201401571
Register
Vb M
Date of Birth
05-05-2014 (3yr.)
Purpose
Level
Height
Price
€ 3000-5000
Information

Vrouwtje is een 3-jarige merrie die inmiddels bekend is met de eerste beginselen van het "Skala der Ausbildung". Hierbij moet u denken aan keurig bijgezet haar rondjes lopen aan de longe. In de omgang is Vrouw een zeer makkelijk en mensgericht paard. Ze is opgegroeid in haar eigen kudde.

Ondanks het hoge verwantschapspercentage van vader Teeuwis 389 is Vrouw door haar moederlijn een relatief onverwant paard. Deze moederlijn is ronduit indrukwekkend, niet alleen in de fokkerij maar ook in de diverse gebruiks-disciplines komen deze paarden goed voor de dag. De aanstaande "Centrale Keuring" kon wel eens een kampioen opleveren die een direct familie-lid is van onze Vrouwtje. Met Vrouw kunt u nog alle kanten op, fokkerij dan wel de Sport, ze is een nog onbeschreven blad.

 

Naschrift.

De Centale Keuring 2017 zit erop, het was weer een indrukwekkend schouwspel met een waardig kampioen, Voor Vrouw haar familieleden die meestreden was de kampioenstitel dit jaar te hoog gegrepen. De Stam is er wel een Model- en een Kroon-merrie rijker op geworden.

Share add