KFPS Royal Friesian

Infinity van de Hondshoeve

Horse information
Name
Infinity van de Hondshoeve
Registration number
201003919
Register
Stb Ster
Date of Birth
29-05-2010 (10yr.)
Purpose
Dressuurpaard
Level
Height
Price
€ 10000-15000
Information
 

Infinity van de Hondshoeve (Anders x Nykle) is een prachtige Friese stermerrie met een uitzonderlijke bloedvoering. Vader Anders 451 maakte furore in de dressuursport onder Peter Spahn. De sportkwaliteiten van deze hengst gecombineerd met de predikaatrijke Fjildsicht lijn, maakt de bloedopbouw van deze merrie uniek. Overgrootmoeder Lysebet is onder andere de moeder van Feitse en bracht maarliefst 8 sternakomelingen. Het verwantschapspercentage van Infinity bedraagt slechts 16,5%. Daarnaast is de merrie vrij van het dwerg- en waterhoofdgen.

Moederlijn: Ster - Ster Pref - Ster pref - Model Pref

Stokmaat: 1.61m

Leeftijd: 9 jaar

 

Niet alleen op papier is het een fraaie merrie. Infinity van de Hondshoeve heeft snit, straalt hardheid uit en valt met name op door haar sterke bewegingen. De stap is ruim en krachtig. In draf maakt de merrie veel front en heeft ze een krachtig en ver ondertredend achterbeen met veel buiging in de sprong. Op de keuring scoorde ze dan ook een 8 voor haar draf.

 

Infinity is zowel onder het zadel als aangespannen gereden. De laatste jaren is ze vooral voor de fokkerij ingezet. Haar merrieveulen van dit jaar is kort geleden afgespeend en ook dit jaar is ze weer vlot drachtig geworden. Ze is op dit moment dragend van de kampioen van de oudere hengsten Alwin 469. 

 

Filmpje onder het zadel:

https://youtu.be/zV3-Aa1jB9s

 

 

 

 
Share add